trelicell logo

Om oss

Vilka är Trelicell kan man undra. På denna sida kan du läsa om vår historia och läsa om vad som gör Trelicell unikt.

Vår historia

Historiken började 2001 när innovatören och byggmästaren Åke Mård gav sig själv en kravspecifikation på hur man skulle bygga husgrunder för att inte få fuktproblem i grunden.

Kravspecifikationen: Bygg en husgrund som inte får fukt i sin konstruktion även om montören av grunden inte uppfyller alla monteringskrav vid monteringen! Cellglasgrunden med plåtlättblakar uppfyller konstruktionens krav med råge.

Nu kommer uppföljaren av cellglasgrunden med plåtlättbalkar som får namnet   Trelicell®. En produkt som är enklare, hållbarare och lågt klimatavtryck. Materialer som ingår är en träskiva och cellglas som isolering. Billigare både i tillverkning och montering.
0 +
Nöjda kunder
0 +
Lanserade projekt
0 +
Städer

Vad gör Trelicell unikt?

Lågt klimatavtryck

Trelicell® ger inget klimatavtryck. Göteborgs stadsförvaltning säger att en cellglasgrund med plåtlättbalkar sänker CO2-halten med 50%. jämfört med en betonggrund. Trelicell® binder CO2-halten i sin träskiva och sänker klimat påverkan på hela vårt klimat.

Cirkulärt byggande

Cirkulärt byggande, konsulten måste lära/beskriva hur man snabbt kan nedmontera konstruktionen och återanvända elementen.

Självförsörjande

Billigt byggande både initialt och i driften. Självförsörjande byggnader skapas med Trelicell®-byggtekniken och lämplig installations teknik.

Ekonomiskt

Låg tillverknings- och monterings- kostnad, billig i drift och tillverkning

Du som kund bestämmer

Kunden bestämmer beklädnaden ute och inne.

Optimerat för bäst resultat

Konstruktören bestämmer tjocklekarna på respektive materialdelar, för att uppnå bästa isolerings värden och konstruktionsegenskaper/värden.

Kom i kontakt med oss

Låter detta intressant? Klicka nedan för att komma i kontakt med oss!